Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

I sommar hade jag en fantastisk vecka på Aspö i Blekinge skärgård. I en annan del av den Blekingska skärgården, på Tjärö, påbörjas i helgen Sweden social media camp (SSWC). Förra årets rapporter därifrån var idel lyriska och förväntningarna är stora på årets läger. Lägret samlar 400 av Sveriges mest intresserade personer kring samtal och diskussioner om framtiden och internet.

Utvecklingsbloggen ställde tre frågor till Pelle Sten, tidigare medarbetare här, men som nu arbetar på Inuse med marknadsföring.

Varför åker du till SSWC?

För att träffa smarta människor på en avslappnad plats och prata internet.

Vad minns du bäst från förra årets camp?

Det oväntade. Som diskussionen om döden på nätet. Vad händer med våra digitala jag när vi dör? Ska familjen, släkten eller vännerna avgöra om ens blogg/Facebook-konto/fotosajt ska raderas? Ska man kunna äga en domän för evigt? Hur förbereder man för att de närmaste ska få tillgång till alla digitala konton vi skapar? Oerhört intressant diskussion med många oväntade infallsvinklar.

Vad förväntar du dig av årets camp?

Kloka tankar. Tramsiga tankar. Spännande möten. Oväntade diskussioner. Bra väder. Sedan ser jag fram emot att se hur det är att följa upp en succé. Förra året visste ingen vad som skulle hända. I år har det peppats och tittats på tusentals bilder från förra året. Det blir intressant att se om det går att behålla samma avslappnade känsla eller om alla anstränger sig för att göra det lite större, lite bättre, lite mer extravagant än första året.

Uppdaterad: Här kan du läsa en intervju med Kristin Heinonen, en av arrangörerna för konferensen.

Här kan du följa twitter-rapporterna från SSWC: