Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

En stor del av trafiken till SvD.se kommer direkt från sökmotorn Google. Under mars månad kom 14 procent av den totala trafiken från Google. Den allra största delen av vår trafik ( 74 procent) kommer från användare som har SvD.se som bokmärke, skriver in www.svd.se eller tex kopierar en länk från ett mejl och klistrar in i webbläsaren.

För alla dem som hittar till SvD.se via en sökning på Google har vi nu skapat en liten välkommen-ruta. Se bilden nedan.

Det finns fler sökmotorer än Google och välkomsthälsningen fungerar för Bing och Yahoo också. Men av alla som kommer via sökning till oss använder 97 procent Google. Bing har ca 2 procent och Yahoo 1 procent.

Relaterade artiklar:

Trafiken från Facebook ökar

Så skriver vi för Google

Så gjorde vi nya söket på SvD.se