Annons

Utvecklingsbloggen

Johan Möller

Johan Möller

SvD söker en frontend-utvecklare för omedelbar anställning. Vi är en relativt liten och snabbfotad organisation och du kommer bli en viktig del i utvecklingsarbetet på SvD.se. Du ska kort sagt vara med och utforma och påverka tekniken bakom en av Sveriges ledande nyhetssajter och se till att vi fortsätter leda utvecklingen, och vi förutsätter att du kan bidra med egna initiativ.

Vi som söker dig är en avdelning på fem personer som utvecklar tekniken bakom SvD.se och relaterade tjänster. Driften av sajten sköter vår partner Qbranch. Vår beställare är SvD:s webbredaktion och du kan läsa mer om hur vi jobbar tillsammans med redaktionen i denna intervju.

Kvalifikationer

Våra sajter produceras med Escenic Content Engine, som utnyttjar ett JSP-mallverk för presentation av innehållet. Din huvudsakliga uppgift blir att utarbeta och vidareutveckla nya tjänster för SvD.se och att sköta det övergripande arbetet med gränssnitten.

Vi tror att du:

* brinner för gränssnittsutveckling och webbstandarder som W3C och WAI.

* talar flytande XHTML och CSS och alltid letar efter ”best practice” när du kodar.

* behärskar Javascript, både med och utan hjälp av jQuery och andra bibliotek.

* kan koda för alla stora webbläsare och har kunskap om eventuella fallgropar.

* har vana av mallutveckling i CMS, helst i JSP/JSTL, samt av XML/XSLT-transformationer.

* har en stark känsla för kvalitet och sätter stolthet i ditt arbete.

Meriterande är även:

* ett öga för färg och form samt vana av Photoshop eller Gimp.

* erfarenhet av tyngre Java-utveckling.

* kunskap om WordPress, särskilt kring plugin-utveckling i PHP

Tjänsten avser anställning på heltid och är öppen för omedelbart tillträde. Vi sitter just nu i öppet kontorslandskap på Mäster Samuelsgatan i Stockholm, men kommer under 2010 flytta ihop med Aftonbladet och övriga Schibsted-företag i nya Kungsbrohuset.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan till Johan Möller senast den 15 januari 2010. Intervjuer sker löpande så sök med en gång.

Facklig företrädare för Unionen är Annika Hellsten-Fabbri, tel 08-135430.