Annons

Utvecklingsbloggen

Pelle Sten

Pelle Sten

Från och med årsskiftet kommer vi ersätta vår nuvarande väderleverantör, SMHI, med data från dess norska motsvarighet YR.no.

YR.no är ett samarbete mellan Meterologisk institutt och NRK.

Men redan nu kan du se hur det kommer fungera. Testa vår nya vädersajt här. (Uppdaterad länk.)

I vår väderpuff överst här i sidhuvudet finns nu data från vår nya vädersajt. Om du dessutom har valt en favoritplats på väderkartan visas den väderprognosen i sidhuvudet. Eftersom vi har tillgång till mycket mer lokal data via YR.no innebär det att du kan få en prognos från din stadsdel, tidigare var det bara på stadsnivå.

Vår nya vädersajt har en del funktioner som kanske inte är synliga direkt. Därför vill vi passa på att tipsa om dem här.

* Du kan söka efter en stad, stadsdel eller till och med gata i helva världen och på kartan visas då de närmaste väderprognoserna.

* Om du klickar på en vädersymbol i kartan kommer du till en prognos för de närmaste åtta dagarna för den platsen. De närmaste två dagarna är timme för timme. Prognosen innehåller uppgifter om temperatur, vind, nederbörd, molnighet, fuktighet och lufttryck.

* I femdygnsprognosen kan du klicka på Lägg till som favorit. Då kommer du få den väderprognosen i sidhuvudet på sajten. Dessutom kommer kartan zooma in på den platsen automatiskt när du besöker vädersajten.

* Du kan i dag bara ha en favorit. Det kommer vi titta över i den fortsatta utvecklingen.

* Det går inte att skicka länkar från enstaka prognoser tyvärr. Det kommer vi titta över i den fortsatta utvecklingen.

* Vädersajten kan tyvärr vara seg för användare med sämre uppkoppling. Vi jobbar med en lättare version. Den enkla versionen utan karta är nu ute. Se nedan för länk.

Testa gärna!


Uppdaterat (2009-12-02):

Vi har nu lagt till en enklare version för de som vill direkt till prognosen.

Nya adresser till båda versionerna.

Väderprognos med karta http://www.svd.se/nyheter/vader/karta/

Väderprognos utan karta http://www.svd.se/nyheter/vader/prognos/