Annons

Utvecklingsbloggen

Johan Möller

Johan Möller

Under helgen har SvD.se flyttat till ett nytt postnummer och fått nya ip-adresser. Det kan hända att enstaka läsare runt om i världen kommer ha problem att nå oss i samband med bytet av ip-adresser under de närmaste dygnen.

Totalt var det 14 maskiner som flyttades och totalt 40 ip-adresser som byttes. Till detta krävdes blandade insatser från drygt 15 personer runt om i Stockholm, exklusive berörda på redaktionen.

Hela insatsen tog 41 timmar i sträck. Det har totalt varit ungefär tre arbetsskift. Och ja, den ursprungliga planen var kortare.

Vi räknade med att klara det utan nedtid på sajterna, men tyvärr missade vi det målet. SvD fick 57 minuters nedtid under söndagen utspritt på ett stort och flera mindre tillfällen. E24.se som ligger på samma maskinpark klarade sig lite bättre med 29 minuters nedtid.

Nu är vi i alla fall redo för ett spännande 2010.