Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Med vår och sommar på väg blir väderprognoserna allt viktigare för våra läsare. Det kan vi se i statistiken. Kan vi grilla på lördag? Blir det picknick i kväll? Kommer det regna på landet till helgen? Frågorna blir allt aktuellare i denna årstid.

Det är en av anledningarna till att vi varje dag presenterar en kort väderprognos i sidhuvudet. Nu kan du till och med välja själv vilken ort du vill visa vädret för.

Just nu verkar det bara vara sol i Stockholm.

Valet är enkelt. Du väljer först län och sedan ort. Sammanlagt kan vi visa väder för 366 svenska orter. Presentationen laddas med ajax och valet sparas i en cookie. Alla sidor (stationer och administration) är cachade. Default är Stockholm och den får man om man inte har javascript påslaget. Den prognosen visas också på de sidor som inte ligger under domänen www.svd.se, tex blogg.svd.se och sidor vi har i samarbete med andra partners, ex söksidan.

Detta är en av de förbättringar som vi lanserat efter den större redesignen för en månad sedan. Sajten utvecklas ständigt och har du förslag och idéer är du mer än välkommen med dem.

Uppdaterat: Nu går det åter att välja vilken ort du vill visa väder för på startsidan. Vi var tvungna att stänga ner möjligheten och bygga om den. Ajaxanropen använder nu get istället för post, eftersom varnish inte kan cacha post-anrop. Den tidigare versionen gjorde ajaxanrop, även om man inte aktivt valt någon stad, nu görs anrop endast om man valt en stad.