Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Den 23 april är det Bokens dag i Spanien (Día del Libros, eller till och med La noche de los libros). Bokhandlarna ställer ut sina böcker på gatorna, ger tio procents rabatt och håller öppet till midnatt. Bokälskare fyller gatorna för att fynda eller lyssna till debtter och föredrag. Dagen firas för att nationalförfattaren Cervantes dog den 23 april och priset till hans minne delas ut i Barcelona.

20minutos.es, vars framgångar på nätet till stor del beror på flitigt läsarengagemang, har en säskild del där läsarna kan skapa egna topplistor men där slutresultatet avgörs av andra läsares röster. En dag som denna finns självklart en lista med 20 populära böcker. Kampen om toppen är hård och en svensk författare finns med i striden.

Stieg Larssons Millenniumböcker är omåttligt populära också i Spanien och denna dag tillhör de de mest sålda.