Annons

Utvecklingsbloggen

Pelle Sten

Pelle Sten

Måns Adler från Bambuser svarar på fyra frågor om sajten, affärsmodeller, inspiration och nätet.

Utdrag ur intervjun:

Vad gör er unika?

– Bambuser har två aspekter som varit unika under den tid vi utvecklat tjänsten. Framför allt var vi väldigt tidiga att göra en direktsändningstjänst från mobiltelefon till webben. Och vi kombinerade väldigt tidigt detta med en webbkamerafunktion för att kunna få bättre kvalitet. Den andra saken är vår förmåga att få videon att hålla sig uppe i realtid, vilket är oerhört viktigt för livevideon som ett kommunikationsverktyg.

Hur ser affärsmodellen ut?

– Vi har jobbat länge för att skapa en fantastisk produkt. Det var viktigt för att se att produkten verkligen kunde skapa sig en marknad för direktsändningen så som den ser ut i dag, och att kunna demokratisera, ett verktyg som finns i var mans hand. Helt plötsligt har du sändningsbussen i fickan. Det har hela tiden varit huvudfokus från vår sida. Det har medfört att flera olika produkter har växt fram i tankarna, också kommit efterfrågan, kanske främst från media men också från service och liknande att kunna använda sig av realtidsvideon som ett kommunikationsmedel i olika scenarior. Och där jobbar vi väldigt aktivt för att ta fram olika add-on-produkter för dem.

Vad inspirerade dig när du började med det här?

– Grundtanken och det som hjärtat verkligen brinner för är att få demokratisera något som varit väldigt få förunnat tidigare. Det har under lång tid bara varit de stora broadcastingföretagen som haft råd att kunna direktsända events och upplevelser varifrån som helst.

Vad är mest intressant på nätet just nu?

– Arbetet som har börjat för att öppna upp data.

– Det finns oerhört mycket data ute i den traditionella världen som skulle vara mycket viktigt om jag själv fick tillgång till dem. Att till exempel digitalisera kvitton och liknande.

– Man kan få bättre förståelse för sin egen natur. Det kommer vi få se mer av. Och vi kommer få se data dyka upp från håll vi inte ens visste det fanns data om oss.