Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Pablo Fernández är min motsvarighet på spanska 20minutos.es. Under mitt besök i Spanien pratade vi idag om hur 20minutos tänker kring utvecklingen av bloggar, läsarmedverkan och annat.

I de kärva ekonomiska tiderna som också drabbat Spanien handlar mycket om automatisk nyhetspublicering. Google News är större i Spanien än i Sverige. Två helt färska webbsatsningar är på väg ut för att konkurrera med den amerikanske giganten. La informacion är en sajt med bara aggregerade nyheter grundad av en före detta El Pais-redaktör. HagoClic.com är en liknande tjänst framtagen av Barcelona-tidningen La Vanguardia. Båda är fortfarande bara beta-lanserade men i tider av nedskärningar kommer vi säkert få se fler varianter av automatiskt aggregerade nyhetstjänster.

Total automatik är inget för 20minutos, som kämpat hårt för att nå en stark position i Spanien. Sajten är på på plats fyra bland de mest besökta nyhetstjänsterna i Spanien. I toppen återfinns El Mundo, El Pais och sporttidningen Marca.