Annons

Utvecklingsbloggen

Pelle Sten

Pelle Sten

Anton Johansson fråTicketz.se svarar på fyra frågor om sajten, affärsmodeller, inspiration och nätet.

Utdrag ur intervjun:

Vad gör er unika?

– Vi är första sajten som sammankopplar alla biljetter på ett och samma ställe. Ticnet till exempel har nya biljetter, det är många biljetter som säljs på Blocket, Tradera och liknande ställen.

– Vi är en nischad sökmotor som ingen annan gjort förut.

Hur ser affärsmodellen ut?

– Just nu tjänar vi i princip inget. Det vi tänkt när vi byggt upp trafiken är att vi ska tjäna pengar genom affiliateavtal med Tradera och så vidare.

– Det vi även kommer titta vidare på är vanlig annonsering. Vi har till exempel börjat prata med sajter som säljer musikalbiljetter till London.

Vad inspirerade dig när du började med det här?

– Vi var med på 24 Hour Business Camp. Från början hade vi en idé att göra en köp & sälj-sajt för företag, där man kan köpa och sälja företag. Sedan tyckte vi det var väldigt krångligt att börja från scratch med en sådan sak. Så då tänkte vi; vi skapar en sökmotor som sammankopplar alla som redan finns på Blocket och Tradera. Då kom vi på att om vi gör så finns det ju många mycket bättre nischer.

Vad är mest intressant på nätet just nu?

– Att nästan alla sajter bygger sin trafik från Google, både Web 2.0-sajter och faktiskt sökmotorer. Frågan är hur beroende man kommer vara av Google i framtiden.