Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

I oktober 2007, mitt under arbetet med att byta plattform på SvD.se och samtidigt göra om designen väckte vår designer Tobias Gärder idén att sajten skulle vara centrerad på sidan. Då var inga andra svenska nyhetssajter centrerade, men däremot en rad utländska.

Pelle Sten Thu, 4 Oct at 11:10 AM
En snabb genomgång ger följande exempel på centrerade sajter:
New York Times
CNN
USA Today
CBS News
Daily Mail
Yahoo News
Facebook
Flickr
Jaiku
Twitter

I dag lanserades två omgjorda sajter unt.se och st.nu. Båda centrerade. För en vecka sedan kom nya DN.se, centrerad. Och även Aftonbladets nya design som släpptes den 7 januari bygger på en centrerad sajt.

Vi satte visst en trend.

UPPDATERAD: Jag vågade inte nämna Sydsvenskan (som relanserar inom kort) i uppräkningen ovan eftersom jag inte visste. Sent i går fick jag svar från Mattias Persson att den nya sajten inte är centrerad. Men den har inte lanserat än så vi får se hur det blir.

UPPDATERAD 2: Sydsvenskan följer trenden och centrerar.