Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Vilka är Sveriges mest spännande, nyttiga, kreativa och smarta sajter just nu? Internet World har hela listan och SvD.se hamnar på en hedrande 10:e plats. Vi rankas därmed högre än både Aftonbladet.se (26) och Expressen.se (98), för att jämföra med några av våra närmaste konkurrenter.

Grattis DN.se, utsedd till årets bästa dagstidningswebb. Grattis SVT.se årets bästa mediesajt enligt samma rankning. Bäst av alla webbsajter i Sverige är Visit Sweden, grattis till er också. Märkligt att inte en enda landsortstidning fanns med på listan, trots att det finns flera som gjort satsningar på både lokaljournalistik och läsarmedverkan, i långt högre utsträckning än vad DN gjort.

Förra året vann vi kategorin Sveriges bästa mediesajt. Detta efter ett intensivt arbete att med små medel konkurrera med de stora mediesajterna runt om oss. Trots tekniska trösklar lanserade vi en helt ny sajt i oktober 2007 som vi därefter slipat på och finjusterat för att ännu bättre möta läsarnas krav på en modern mediesajt. För närvarande har vi tillgänglighet i toppklass och vi har nyligen lanserat en helt ny webbtv-spelare, med filmer av vårt eget multimediateam.

”Social och säker. En naturlig del av den sociala webben.” Det var vad juryn prisade SvD.se för förra året. Här har DN.se hästlängder kvar och det förvånar mig att detta inte alls nämns av juryn.

Vi gläder oss också åt våra systersajter Tasteline.com och MinTur.se på plats 11 resp plats 50. MinTur är med på listan för första gången.

Framför allt gläder vi oss åt att vi uppskattas av besökarna. För 3:e gången i höst slår vi besöksrekord. Förra veckan hade vi 693 034 unika besökare, upp 25 procent från förra året (enl KIA-index). Är du som läsare nöjd, är vi nöjda. Som vanligt är du välkommen med dina åsikter om hur vi kan bli ännu bättre. Vi nöjer oss inte förrän vi är nummer ett!