Annons
X
Annons
X

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Nästa vecka lanserar vi en ny webbtv-spelare på SvD.se. Här kan du få en förhandstitt på den nya spelaren. Det är en del buggfix och justeringar (bla är det just nu svårt att växla mellan liten och stor bild, men det kommer) som ska fixas innan lanseringen. Det visas också dummyannonser och man kan i vissa fall se en debuggrapport till höger om spelaren. Tänk bort den.

Hittills har vi visat webbtv i 4:3-format, men den nya spelaren visar dem i bredbild 16:9. Däremot har vi en del gamla klipp som är kvar i det gamla formatet och dessa görs inte full rättvisa i den nya spelaren.

Spelaren är byggd i flash och filmerna streamas i flv-format via Qbrick. Mattias Halldin har byggt spelaren till oss enligt design av Tobias Gärder (numera egen företagare).

Inspiration är hämtad från Aftonbladets spelare och vi har synkat så att vi kan använda samma annonsformat i preroll och skyscraper (den stående bannern tv om filmytan). Navigeringen är ganska självförklarande.

Hör gärna av dig med kommentarer och förslag.

Mer om nya webbtv-spelare:

Sydsvenska Dagbladet: Webb-tv blir Sydsvenskan tv

Expressen: Testa vår nya webb-tv spelare på Expressen.tv

För övrigt:

Du har väl inte missat våra nya bildspel med ljudkommentar av SvD:s reportrar:

Större barngrupper på fritids

Kolkraften – går den att rena?

SvD:s barnfamilj testar miljöbilar

Lars-Georg Bergkvist förklarar finanskrisen