Utvecklingsbloggen

Kjersti Malene Høgestøl

Kjersti Malene Høgestøl

663 406 unika besökare på en vecka. Så låter SvD.se:s nya trafikrekord. Gapet mellan SvD.se och DN.se som då jag började på SvD för två år sedan låg runt 450 000 unika per vecka nu har krympt till 350 000 i favör DN.se, mätt i unika besökare. Men det blir bättre. SIFO har nu börjat offentliggöra Orvesto Internet, vad jag har väntat. Där mäts människor och inte datamaskiner som besökare, alltså läsare i kött och blod….och då gapet enbart 95 000 (orvesto internet augusti 2008). Ladies and gentlemen, SvD.se är nästan lika stora som DN.se. Visst är det skönt att vara underdog.

Vill du läsa mer om SvD.se:s framgåner rekommenderar jag dagens inlägg av Martin Jönsson på bloggen Om SvD.se

Alla tre källor till trafik, direkttrafik, länkningar och sök, ökar på SvD.se. Vi ser att sök i likhet med direkttrafik påverkas till stor del av nyhetstrycket. Vist har vi långa svansen på SvD.se också, med sökningar på sudoku (med alla möjliga felstavningar), mamma mia och borderline. Denna typen sökningar känns som basen i trafiken från Google (ja för det är på Google folk söker), medan när söktrafiken gör ett kliv så är det drevet av nyhetshendelser som Engla, arbogamorden, finanskrisen och USA valet för att nämna några.

Sök är en viktig rekryteringskanal för SvD.se. En chans att visa upp oss. Det är självklart att sajten måste vara läsbar och logisk för sökmotorerna. Under sommaren har gjort ett krafttag inom sökmotorsoptimering, har fått ett sitemap, förbättrat våra sidtitlar etc. Arbetet ger nu resultat.

Fler bloggar