Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Allt började 2001 med en festinbjudan, avsedd för 17 vänner – ”How to dance properly” – som spred sig snabbt och över en natt var Ze Frank känd i webbvärlden.

Hans sprudlande kreativitet och interaktion med sina användare har sedan lett till flera virala succéer som: Atheist och Buddhist – löjligt simpla spel med en stor dos av humor, som i sin enkelhet lyckas förmedla någonting.
Ett annat exempel är ”Whip somebodys ass”, som började med ett enkelt ljudklipp en okänd man skickade in. Sången han sjöng bearbetades och remixades av kreativa användare.

Huvudbudskapet, i konferensens mest underhållande föreläsning hittills, är att publiken vill vara med och samverka. Det finns en stor skaparkraft i den kreativiteten. Det är något vi som medieföretag kan utveckla ännu mer. Särskilt med bilder, film och spel som Ze Frank visade flera exempel av.

En annan lärdom är att med humor bemöta all den skit som skickas in. Det gjorde Ze Frank genom att först utveckla Scribbler – där användaren snabbt ritar, och med enkla medel förbättras bilden automatiskt. Det andra sättet var att göra ett verktyg som gjorde om vad man än ritade till en…, ja testa själv här.