Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson


Nu har vi ytterligare ett pris. En person som inte tidigare nämnts i detta sammanhang och som särskilt kan ta åt sig av juryns motivering är Tobias Gärder, webbdesigner på SvD.se.

Här kommer juryns motivering:

”Mängden innehåll och rikedomen av grafiska detaljer når en hög nivå på SvD.se. Startsidan fungerar bra, både med hänvisning till presentationen av nyheter och feature. Färgval och grafisk form utgör ett sällsynt exempel på väl genomtänkt design. Den horisontella toppmenyn med sin uppdelning i nivåer fungerar förvånansvärt bra och vi måste bara nämna den fina mouse-over-funktionen för länkarna till externa undersajter.
Generellt sett använder SvD.se moderna tekniska funktioner, som css-mallar och ajax, vilket skapar en positiv och säker användarupplevelse, och också gör det möjligt att presentera mycket innehåll på en begränsad yta. Artikelverktyg, läsarkommentarer och artiklarnas layout har tänkts genom väl och fungerar bra.
Den enda nackdelen är att de många möjligheterna, varierande kolumnbredder och bildstorlekar ibland lämnar läsaren med en känsla av panik. Man behöver en paus någongång, innan det brådskande återkommer för att man ska kunna dyka ner och upptäcka mer. Detta är ett exempel att härma, både vad gäller journalistik, redigering, layout, grafik och teknik. Det är en användarvänlig och inspirerande bekväm erfarenhet att hitta, läsa och upptäcka nyheter på SvD.se.”