Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Vi har vetat det ända sedan februari. SvD.se kommer få medalj för design och innehåll. Först under fredagens prisceremoni får vi veta vilken valör. Så är rutinerna när Society of News Design Scandinavia (SNDS) delar ut sina priser.

I eftermiddag går flyget till Köpenhamn. Konferensen är på Jyllandspostens och Politikens redaktion vid Rådhuspladsen granne med Strøget.

Bland programpunkterna ser jag mest fram emot Mark Porter från Guardian, som i morgon pratar om ”How to Redesign the Web and Keep the Connection to the Printed Paper”. Kopplingen till den tryckta tidningen är för nättidningar både en belastning och en styrka. Att SvD.se nu vinner pris igen (priset för Årets mediesajt 2007 fick vi i december förra året) tror jag bland annat beror på att vi lyckas dra mest möjliga fördelar av såväl kopplingen till ett gediget varumärke som potentialen i internets möjligheter.

SvD:s AD Anna Thurfjell kommer också gå upp på podiet för att berätta om SvD:s förändringsarbete. Våra koncernkolleger Linda Constenius (Aftonbladet.se) och Torry Pedersen (VG.no) tillhör också talarlistan under rubriken ”Internet – Ugly but Beautiful”.

Detta är första gången jag är med på en SNDS-konferens. Programmet ser ut att innehålla flera intressanta punkter för både nät- och pappersfolk. Jag kommer via SvD:s utvecklingsblogg hålla er uppdaterade om vad som kommer fram under konferensen, inte minst bilder från prisceremonin på fredag kväll.

PS. Jag höll på att glömma: Svenska Dagbladet kommer också få ett fint pris för sin tidningsdesign.