Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Idag sätter bygget av nya Näringsliv igång. Förstudier, design och beslut är klara. Nu sätter vi igång att konkretisera tankarna till mallar och funktioner i Escenic.
Vi sitter i en helt nytillbyggd del av SvD-kontoret på Mäster Samuelsgatan 56. Utöver projektgruppen sitter bara Schibsted Sverige här, så projektkänsla innebär just nu lugn och ro och doften av nyslipade ekgolv.

Denna del leds av mig, Ola Henriksson. Snickare och murare är Martin Andersson och Daniel Halldin, utvecklare på SvD.se (till höger på bilden). Vi har förstärkning i bygglaget av Henrik Kaipe, samt i dag även Roger Andersson från Mogul (till vänster i bilden).

Målet är att den nya undersajten ska vara klar tills semestrarna börjar. Efter sommaren tar vi itu med finputsning av fasaden, innan vi avtäcker tillbygget.

Vi använder Atlassian Jira för ärendehantering, Baseqamp för projektdokumentation och kommunikation i projektgruppen och mellan övriga inblandade. För direkt kommunikation pratar vi gärna rakt över bordet, eller använder Skype.

Detta är inget helt öppet projekt, som till exempel Sydsvenskans designprojekt, men vi tar tacksamt emot kommentarer och frågor. Mitt mål är att löpande berätta om hur projektet fortskrider och visa skisser hur det kommer se ut.