Annons

Utvecklingsbloggen

Pelle Sten

Pelle Sten

Under våren kör vi två lunchseminarier med redaktionen på SvD.se.

Beata håller micken åt Fredrik från Vårdguiden.se. Foto: Fredrik Wass

Beata håller micken åt Fredrik från Vårdguiden.se på Disruptive Media tidigare i april. Foto: FREDRIK WASS

Först kommer Vårdguiden Labs hit för att berätta om sina erfarenheter av hur de gjort för att öka användarnas deltagande på Stockholms läns landstings sajt med sjukvårdsinformation.

Vi har bjudit hit dem därför att de jobbar i en traditionellt hierarkisk organisation dominerad av starka auktoriteter. Någon som liknar mediebranschen. Och därför tror jag att det kan bli intressant att ta del av deras erfarenheter om vad de gjort och vad de vill göra för att öka öppenheten och användarnas inflytande.

Senare i vår kommer Tomas Wennström och Kristin Heinonen från podradioprogrammet What’s Next hit för att dela med sig av sina tankar kring framtidens nättidningar, med utgångspunkt i Sydsvenskans öppna redesignprojekt.

Vi har bjudit hit dem därför att What’s Next-gänget har intressanta idéer om hur traditionella medieföretag ska tänka på nätet, hur de ska gå från att vara pappersprodukter på nätet till att helhjärtat omfamna nätets alla möjligheter.