Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Om nu någon av utvecklingsbloggens läsare skulle missat det: SvD.se hade högsta trafiken någonsin under förra veckan, enligt KIA.

Det är intressant att läsa kommentarerna under Bo Hedins blogginlägg, där han berättar om veckan. Nio av tretton tycker vi gör en bra sajt. ”SvD är helt klart den bästa nättidningen i Sverige”,skriver Blixten. I sju inlägg klagas på att sajten är för seg, ett tyvärr känt problem.

I tillväxttoppen finner vi flera landsortstidningar, Skånskan.se +32%, norrteljetidning.se +31%, sn.se +25%, nvp.se +25%. En annan tidning som inte kommer lika högt men som växer 14% jämfört med föregående vecka är trelleborgsallehanda.se.

Mattias Pehrsson, till vardags chef för digitala medier på Skånemedia, säger att ökningen helt klart beror på den allsvenska starten.

Tittar man i vår statistik minskade sporten (som kategori) förra veckan. Däremot var måndag den 31 mars den tredje starkaste trafikdagen på sporten under de senaste 8 veckorna. Det talar för att fotbollen hade viss betydelse.

Trendgraferna från förra veckan visar annars tydligt att den största ökningen skedde i nyhetskategorin (innefattar inte sport). Det vill säga: SvD.se klarade bra att täcka de stora händelser som varit, Arboga, Engla etc.