Annons

Utvecklingsbloggen

Pelle Sten

Pelle Sten

I onsdags släppte vi Stockholmskartan på SvD.se efter en hel del slit. Vi efterlyste kommentarer och har fått många värdefulla förslag på Jaiku, i bloggar och på SvD.se.

Här nedan några i urval.

Först och snabbast från Jaiku:

Erik Starck påpekar att ”ett problem är att alla nyheter blir ’lika stora’ utan den sorteringsmekanism som sidplacering och rubrikstorlek bjuder på.”

Peter Lindberg skriver ”Intressant med tidsperioder; när det blir så lokalt blir tidpunkten plötsligt mindre relevant. Jag vill se mer av vad som hänt i mitt omedelbara närområde, oavsett om det inträffade för ett halvår sedan eller igår.”

Alexander F skriver ”Vilken bra idé! Den här kartan kommer jag sitta och titta på många gånger.”

Niklas Olsson skriver ”ser riktigt bra ut!”

Rasmus Sellberg skriver ”Feature: geografisk RSS-feed där man kan prenumerera på saker inom en konfigurerbar radie.”

Sedan några blogginlägg:

TS-bloggen skriver:
”1) gör filtreringen av vad som skall visas snabbare och enklare (att hitta).
2) Mitt andra tips till Herr Hedin är att göra det enkelt att ändra hur många dagars nyheter man vill se. I dagsläget verkar det endast gå att göra genom att fnurla med URL:en.”

Sandra Jakob, HD.se: ”Tyvärr är ni inte riktigt först i Sverige. Vi har haft våra krogrecensioner ’mappade’ på en karta sedan den 14 september 2007. Kartan finns att beskåda här”.

Bloggtidningen: Nyheterna startar på kartan hos SvD
”Ett nytt sätt att presentera informationen på finns nu på Svenska Dagbladets webbplats, en av de nyhetssajter som är snabbast med att ta till sig ny teknik.”

Ohsohightech.se: Svenska Dagbladet visar nyheter på karta
”Läste på Beta Alfa om att SvD nu lanserar en tjänst där man på en karta kan se var en viss nyhet inträffat eller var restaurangen ligger som nyss är recenserad. Tyvärr bara inom Stockholmsområdet än så länge. Såna här tjänster har länge funnits i USA för t.ex Bostadssökning, resturangguider osv. Kul att SvD tar lite initiativ kring sånt här!”

På artikeln där vi presenterade nyheten kom det också kommentarer:

Kjelle skriver: ”Gratulerar till en magnifik nyhet. Det måste underlätta för många läsare, att kunna orientera efter geografiskt intresse.”

Josef skriver: ”Coolt om det kunde integreras en sökfunktion för adresser, så att när jag ä ute på stan kan wappa in och söka på krogens namn eller adress för att se om den var något att prova på, så slipper man betala för mat som smakar apa.”

Vi kommer jobba vidare med kartan och då väger de här önskemålen tungt i prioriteringen. Bland annat ska det bli lättare och snabbare att välja tidsperiod och område.

Vad tycker du? Saknar du någon funktion i kartan?