Annons

Utvecklingsbloggen

Pelle Sten

Pelle Sten

Nätet gör världen både större och mindre. Samtidigt som vi kan prata med personer på andra sidan världen kan vi se vad som händer i vårt närmaste kvarter. Nu gör SvD.se en satsning för att kunna visa den här nära informationen.

Det här är ett nytt sätt för läsaren att söka information på SvD.se, kopplat till geografiskt område. ”Det här händer i mitt kvarter.”

Traditionellt presenterar journalister nyheter prioriterade med de viktigaste först. Med webben blev det möjligt att bygga på nyhetspulsen och presentera nyheter i en kronologisk lista med den senaste artikeln överst, så som vi gör med Nyhetsdygnet. Nu kan vi presentera nyheter uppdelade efter geografiskt område. Läsaren kan själv zooma in och se vad som händer i olika delar av Stockholm.

Detta sätt att presentera information ger läsarna tillgång till mycket annat än rena nyhetsartiklar. I starten erbjuder vi det senaste halvårets krogrecensioner och den senaste veckans scenrecensioner. Tack vare samarbetet med Hitta.se kan vi även presentera den senaste trafikinformationen, väderprognoser och, för den som är ute i sista sekunden, var den närmaste brevlådan som inte har tömts än befinner sig.

Så här fungerar kartan

I grundläget visas det senaste dygnets nyheter, den senaste veckans scenrecensioner och det senaste halvårets krogrecensioner.

Vill du bara se en kategori klickar du på respektive rubrik ovanför kartan.

Du kan hela tiden zooma i kartan med hjälp av knapparna under och du kan röra dig runt i kartan genom att ta tag i den och dra den eller genom att använda piltangenterna på tangentbordet.

När du för markören över en ikon visas rubriken och eventuella bilder och betyg. Klicka på den blåa länken så kommer du till artikeln. I artikeln finns det en kartlänk också och klickar du på den kommer du tillbaka till kartan. Kartan visar då bara den artikelns plats.

Vill du se alla artiklar på kartan igen klickar du på Stockholmskartan i menyn under Stockholm.

Här finns Stockholmskartan.

Följande SvD-artiklar presenteras med koordinater:

* Stockholmsnyheter

* Krogrecensioner

* Scenrecensioner

I samarbete med Hitta. se kan vi presentera:

* Trafikinformation

* Väderprognos

* Brevlådor

Tidigare blogginlägg:

Duktiga partnersajter och xml ger nyheterna ytterligare dimension