Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Scanpix Susan Boyle slår rekord och säljer hundratusentals album.

Susan Boyle går direkt till den brittiska albumlistans förstaplats och krossar därmed tidigare konkurrenter som Leona Lewis och Arctic Monkeys. I dreamed a dream är nu den debutplatta som första veckan sålt mer än någon annan skiva i brittisk albumhistoria. X Factor-stjärnan sålde 410 000 ex och slog därmed de tidiga rekordhållarna Leona Lewis debutplatta “Spirit” och Arctic Monkeys “Whatever people say I am, That’s what I’m not”.

Boyles platta är också den snabbast säljande plattan i år och hamnar fyra, enligt NME, när det gäller försäljning den första veckan av alla plattor någonsin. De tre som kommer före (och nu handlar det alltså inte om debutplattor) är Oasis (’Be Here Now’), Coldplay (’X&Y’) och Take That (’The Circus’).

Susan Boyles singel Wild horses, som är en cover på Stones-låten, ligger dessutom nia på singellistan.

Ni minns väl hur det började på brittiska talangtävlingen X Factor då juryn och publiken med illa dolt förakt kollade in Boyle och sedan tappade hakorna när hon började sjunga.

Kolla HÄR.