Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Scanpix En tankfull Christer Björkman glömmer att förnya.

Schlagergeneralen Christer Björkman har gjort det igen! Han har presenterat ett gäng artister till Melodifestivalen som får en att baxna. Inte av pur beundran för att det är slätstruket och daterat utan mer för att det är tomt på överraskningar.
Här finns Jenny Silver, Andreas Johnson, Kalle Moraeus med flera och jag får inte direkt hjärtklappning.
Jag har genom åren kritiserat Björkman för att startfältet är så trist och efterlyst mer etablerade artister som säg Robyn, Frida Hyvönen, Per Gessle, Titiyo och Anna Ternheim. Han kunde också ta dit Reza Ningtyas Lindh från Idol, Melissa Horn, Agnes och Amanda Jenssen. Bara för att ta ett par exempel.
Det lustiga är att så fort man går på Björkman skyndar en del krönikörer till hans försvar och avfärdar kritiken med att de stora artisterna bara ställer upp när karriären är på väg neråt. Så kan det vara. Men än en gång, då får väl SVT ändra på det. Det tror jag inte alls är omöjligt. Om SVT och Skavlan lyckas få hit världsartister kan säkert Melodifestivalen och Björkman övertala kända svenska artister. Annars kanske det är dags att utnämna en ny artistansvarig till Melodifestivalen.