Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: TV4 Sofia Sunnebo är inte nöjd.

Andra avsnittet av Robinson Karibien sänds i kväll kl 20 på TV4. Som vanligt har jag tjuvtittat. Matbristen är akut, tävlingarna är hårda och de som gillar diarré får också sitt.

När TV4 tog över Expedition: Robinson gjorde man misstaget att aldrig komma deltagarna nära vilket gjorde det svårt att bry sig som tittare. Nu finns det åtminstone tendenser som gör att detta kan bli en bättre Robinson, särskilt som Paolo Roberto också är säker i sin programledarroll.

Kvällens avsnitt börjar med hot om tropisk storm, förflyttning av deltagarna, ett massivt gnällande om “värsta natten” och Anders Sjöström som sätter sig och skiter i vattnet. Deltagarna har som riktiga mobbinghundar fått upp spåret och ger sig på Tienne Jonback. Hon har egna åsikter (inte bra) och tycker inte som de andra (definitivt inte bra). Intrigerna hopar sig, gnället accelererar och Sofia Sunnebo vräker ur sig missnöje, här har vi kanske en blivande Robinsonpersonlighet. Ö-rådet visar tyvärr bara upp det vanliga paktandet och alla röstar mot en person, fantasilöst.

Men, som sagt, det finns tendenser att man kommer att bry sig framöver om TV4 vågar hålla i skildringen av en del personer och inte flackar runt på måfå som förra omgången.