Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Lars Pehrson Mariette föll i kvartsfinalen.

Tyvärr var det Mariette som röstades ut från Idol på fredagskvällen. Trots att hon har en härlig röst valde svenska folket att än en gång stödja Calle, en hyfsad rocksångare men inte mer. Han har en enorm fanbas och jag begriper inte riktigt varför. Tove och Erik är däremot solklara och det är de två som ska gå till final. Nästa vecka står de i semifinalen tillsammans med Calle i Scandinavium i Göteborg.

Förra veckan röstades tyvärr Reza Ningtyas Lind ut, en av de få i år som har en unik röst. Kvällens Idol ägde rum på Malmö arena och idolerna sjöng låtar som spelats på de största arenorna runt om i världen.
Så där ja, bara två veckor kvar till finalen i Globen den 11 december. .

Så här var fredagskvällen:

Calle Kristiansson, 21 år Kristianstad, inledde med Hungry heart (Bruce Springsteen). Han är en duktig karaokesångare. Vinner han Idol så försvinner han snart.

Mariette Hansson, 26 år Halmstad, startade med Land of confusion (Genesis). Hennes röst försvann lite i det storvulna Genesis-soundet. Men glädjen fanns ju där.

Tove Östman Styrke, 17 år Umeå, valde U2-låten Pride (In the name of love). Hon fortsätter att gå igenom tv-rutan, men rösten var lite gäll. Fantastisk publikkontakt.

Erik Grönwall, 21 år Stockholm sjöng Shout it out load (Kiss). Han är en entertainer och rösten är perfekt för arenarock. Rör sig även helt naturligt på scenen. Malmöarenan kokade.

Som låt 2 valde Calle Jumpin’ Jack flash (The Rolling Stones). Än en gång, bra rockröst, men så jävla märkvärdigt är det inte.

Mariettes andra låt blev You’re the storm (The Cardigans). Modigt att lugna ner alltihop med en ballad. Riktigt bra framförande.

Tove valde Since you’ve been gone (Rainbow) som låt nummer 2. Hon älskar detta. Och det gör vi också.

Erik till sist gav sig på Hey Jude (The Beatles). Svårsjungen låt och Erik klarade den som de flesta som ger sig på Beatleslåtar: Så där. Men publiken har han i sin hand.