Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: TV4 En jury med massor av sjukdomar.

En Anders Bagge med svininfluensa och Andreas Carlsson med gigantiska solbrillor (ögoninflammation) plus en frisk Laila Bagge inledde slutveckan för Idol. Fem deltagare tävlade på måndagskvällen för kvalfinalen på fredag. Sent på kvällen hade röstarna givit sin dom: Jon Sindenius och Calle Kristiansson gick vidare.
Kort sammanfattning av kvällen:
Calle Kristiansson satsade på Highway to hell, killen har en riktigt bra rockröst och är sympatisk. Tyckte juryn också.
Flickfavoriten Nicklas Hocker lät bättre under auditionperioden med en akustisk gitarr. Trodde att rösten och luggen skulle dra mer röster.
Andréas Johansson sjöng tamt och falskt. Eddie Razaz valde Michael Jacksons Man in the mirror och hade en rätt skön soulröst, lät säker.
Jon Sindenius till sist, som varit ojämn, sjöng aningen falskt, men rösten är stark. Baggarna tyckte det var såååå bra medan Andreas Carlsson var mer skeptiskt.

Tittarna gjorde ett hyfsat val. Kanske förvånande att Nicklas Hocker inte fick fler röster. I veckan väljer tv-publiken åtta deltagare till kvalfinalen på fredag. Juryn får lägga till fyra så kallade Wild cards, talanger som inte fått tillräckligt med röster men som de tror på. Ikväll kl 20 på TV4 blir det fem av tjejerna som tävlar.

Fler bloggar