Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Scanpix Saknad Magdalena Graaf.

Bra att Let’s dance igår kväll tog upp vad som hänt Magdalena Graaf även om de som inte som inte visste vad hon drabbats av fick fortsätta att sväva i ovisshet. Alla har ju varit helt öppna med hennes hjärnblödning, inklusive hennes familj, så varför tassar man då som katten kring het gröt? Men just den dumheten är ju inget mot Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent på TV4, som i Expressen svarar på frågan om kanalen pressar deltagarna för hårt: “Det får ju stå för dom själva i så fall”. Det är ett typiskt svar som makthavare rör sig med när de innerst vet att de är skyldiga till något, i detta fall att ingen hälsoundersökning görs på dem som ska vara med i Let’s dance. Något man gör på den brittiska motsvarigheten. Undrar hur man ens fattar ett beslut om att strunta i hur deltagarna mår. Skönt att programledaren David Hellenius nu uttalat sig om att TV4 måste införa hälsokontroller. “Det får stå för honom”, lär Magnus Karlsson Lamm kontra med, I guess.

Så hur var Let’s dance på fredagen? Så där, Magdalena saknades verkligen eftersom många i år inte utvecklas i någon rasande takt direkt. Men så här dansade paren:
Niclas och Jeanette gjorde en paso doble vilket visade att herr Wahlgren är en riktig danstalang.
Laila Bagge är rädd för att klappa ihop stod det i någon kvällstidning. Märktes inget av det, så klart. Hon är strålande.
Carl Jan och Marias dans var i vanlig ordning stolpig. Antagligen är det bättre om Carl Jan bara står stilla och vräker ur sig charmiga slipprigheter.
George Scott borde ha åkt ut i förra veckan eftersom han missade det mesta. Nu var det något bättre men någon dansstjärna är han inte.
Elisabet Höglund och Tobias dansade också paso doble och jag tycker hon fortfarande är rätt stel trots en enorm vilja. Juryn drabbades av snällhetsmani gentemot henne och de flesta paren.
Hasse Aro utvecklas sakta men säkert och jag är milt förvånad. Förresten kanske TV4 ska sluta skriva att han heter Hasse och Aro i sitt pressmaterial…
Magnus och Annika var ett enda lyftande och böjande av stekpanna. Men inte så mycket dans.
Kitty och Anders ryckte upp sig ordentligt i en slowfox och till och med juryn var nöjd.
Till sist Morgan Alling med Helena Fransson, ett av favoritparen, som fick juryn att ställa sig upp och ge maximala 40 poäng. Blir hårt mellan honom och Laila Bagge.
Carl Jan och George var sämst. Men ingen åkte ut denna snälla omgång.