Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Anna Bergendahl blev utröstad förra veckan och därmed är det bara en tjej kvar, nämligen Alice Svensson. Svenska folket tycks älska manliga idoler, även om de sjunger som krattor. Nåja, nu ska vi se om de fyra som är kvar kan åstadkomma en rejäl förbättring idag. Det har varit lite segt på sistone, som om det fattats ett par rejäla gnistor. Inte alls säkert att smått hysteriska Carola kan ändra på detta. Men vem vet, hon kanske kan åstadkomma ett mirakel.
Gamle juryordföranden Peter Swartling dök upp men försvann snabbt, som tur var. Alla idolerna verkar lyriska till Carola, åtminstone i ihopklippt version. Det låter som om de inte talar ur hjärtat utan istället läser i ett noga förberett manus. Där kanske en del av felet i årets program ligger, det är ännu mer tillrättalagt än tidigare (om nu det är möjligt). Mer spontanitet och öppenhjärtighet skulle öka tempot och friktionen.
Nåväl, Johans Palm inledde, hans röst pallade och med massiv kör lyfte den. Dock med en gnutta falskhet. De skrikande fansen måste nog rösta hårt ikväll.