Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Ju mer man läser om de politiska partiernas förslag desto mer påminner de om såpor. I tv-världens serier vet man att det förr eller senare dyker upp ett allvarligt svek eller något som kullkastar allting. Det är själva dramaturgin för att behålla tittarna, i alla fall ett par avsnitt till. I politiken verkar det vara likadant. De senaste dagarna har socialdemokraterna kommit fram till att det är dags att höja hyrorna i city och så vill de öka kvoteringen i föräldraförsäkringen. Det kullkastar ju alla tidigare löften. Ja ja, Göran Persson var ju redan under sin statsministerperiod helt överlägsen Big Brother-deltagarna i att vräka ur sig giftpilar, så politiken vinner över tv där också:

”Det här bevisar att kvinnan är det svagare könet.” (Robinson-Kent)

”Mona Sahlins styrka är inte tänkandet utan att förmedla budskap.” (Göran Persson))

”Är du feminist? Feminister har hår under armarna!” (Big Brother-Olga)

”Gudrun Schyman skriker att ni ska inte tro att ni kan knulla runt hur som helst.” (GP)

”Jag gör alltid tvärtemot vad jag säger, det är så jävla jobbigt!” (Big Brother-Linda).

”Margareta Winberg är en märklig person, illojal och oschysst.” (GP)

”Du är värdelös, arbetslös och outbildad!” (Paradise Hotel-Linda).

”Jag är ju naturligtvis gynnad av att Bildt är så jävla dålig.” (GP)