Annons

Tv- och populärkultursbloggen

Harry Amster

Harry Amster


FOTO: Scanpix Michael C Hall som blodtörstige Dexter.

Grubblar över att så många tv-kritiker tycker att Dexter med Michael C Hall (David Fisher i Six feet under) är så bra. Eller rättare sagt så kul att se på. Tittade i början men mådde faktiskt illa av alla detaljerade mord, allt jävla blod och avsågade kroppsdelar i alla hörn av tv-rutan. Dexter älskar att ta livet av folk som verkligen förtjänar att dö. Visst, det finns lite av Sopranoskänslan i serien, det där att man kan gilla en seriefigur trots att han är ett svin. Men jag vet inte..och jag vill inte moralisera över folk som älskar kroppar tömda på blod men undrar lite vad som är så lockande. Är inte alls säker på att jag vill veta svaret.
Ännu mer besynnerligt var det när jag pratade med författaren Jeff Lindsay förra året – han ligger bakom böckerna om Dexter. Han var hela tiden mycket trevlig och när vi tog farväl sade mannen, som skriver om kalla lik sida upp och sida ner: “Stay warm”. Lite kusligt.