Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vad kan man göra med förbrukat kaffe i filter. Borde vara någon näring kvar i sumpen att glädja någon trädgårdsväxt med.

/Barbro Å.

Svar:

Har du en kompost kan du lägga kaffesumpen där. Både själva kaffet, pappersfiltret och för övrigt även tepåsar kan i rimliga mängder komposteras utan problem. Likaså kan du använda kaffesump i små mängder som gödsel direkt på trädgårdsväxter. I så fall ska den helst vara torr så den inte ruttnar samt myllas ner i jorden. Kaffesump innehåller både kväve, kalium och fosfor som växterna behöver. Men den försurar också jorden en aning, så jag skulle nog helst mylla ner kaffet kring hallonbuskar och andra växter som mår bra av en lätt sur jord.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.