Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har nyligen planterat några skäggbuskar (Caryopteris x clandonensis ’Blauer Spatz’) som tar sig fint. Nu har jag läst att man bör vinterskydda dem. Hur gör jag det? De står under fiberduk (själva busken ovanför förstås), räcker det? /Barbro Bursell

Svar:

Utan att veta var du bor i detta avlånga land vill jag rekommendera att du täcker över skäggbuskarna med torra löv och granris när vinterkylan nalkas. De är inte särskilt härdiga. Jag har själv en i Skåne som överlever utan vinterskydd, men om vi får en extra kall vinter med barfrost går den inte säker ens här i zon 1. Om du bor i en kallare växtzon får du nog också räkna med att klippa bort en del vinterskador till våren, även om du täcker över buskarna ordentligt.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.