Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har problem med växter som sprider sig mer ju mer jag klipper och slår med lie. Vad är det för växt? Den har kraftiga rötter som sprider sig i sidled ungefär som vitsippor. Jag tror att de måste grävas eller plöjas upp. Har du något råd? /Anita

Svar:

Utan att veta vilka växter det rör sig om så skulle jag tro att det blir nödvändigt att gräva upp rötterna ordentligt om du vill bli av med dem för gott. Kanske också lägga på tjock plast (eller en presenning) under inte bara en sommar utan helst två. Men därefter bör marken vara ren från de oönskade sippliknande sakerna.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.