Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har fått vita champinjonliknande svampar i min kruka med en uppstammad hibiskus. Vad göra? /Orolig gute

Svar:

Krafsa bort översta jordlagret och ge sedan inte hibiskusen för mycket vatten. Fuktig jord är mumma för svampsporer som färdas med vinden. Dina svampar skadar nog inte hibiskusen i första taget, men om de får växa ostört i krukan bildar de så småningom rätt kraftiga mycel (rottrådar) som kan torka ut krukjorden. Dessutom ser det kanske inte så trevligt ut. Du kan också lägga på sjösten, grus eller små lecakulor ovanpå krukjorden för att skydda den från att få nya svampkolonier.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.