Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har fått ett citronträd som nu är två år gammalt. Första året växte det och blommade underbart med härlig blomdoft och det blev ett antal små citroner som alla utom en ramlade av när trädet kom in i augusti. I år växer det blad ut i den nedre delen (stammen). Men inga skott finns högre upp i trädet. Ska jag beskära de grenar som inte verkar ge några skott eller blad? Nu står trädet på min balkong som har sol 3-4 timmar per dag. /Olof

Svar:

Utan att ha sett ditt träd tycker jag att du kan vänta ännu ett tag innan du tar bort några grenar. Men om trädet är uppstammat vill du inte spara skott som kommer längre ner på stammen. Du ger det väl näring? Köp flytande citrusnäring och gödselvattna med det om du är osäker på vad som passar. Då får citronträdet alla näringsämnen och mineraler det behöver. Allra bäst skulle det nog också må om det stod lite soligare.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.