Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

En anförvant bosatt i Blekinge undrar hur han ska gå till väga med små rabarberskott som plötsligt ser lite vissna ut. Det är en gammal sort som han tog från sitt barndomshem för 20 år sedan. Nu vet han inte hur han ska förfara för att rädda dem, de kan vara minst 75 år gamla. Det har ju varit ganska mycket regn i Blekinge i år, kan det bero på torka trots regn? Ska han flytta dem till annan plats? Behöver de gödas, och i så fall med vad? /Karin Henriksson

Svar:

Jag misstänker att rabarbern står lite för nära ett törstigt träd som björk eller lönn. Om det är fallet så bör din släkting flytta bort rabarberplantan från trädrötterna som tar all vatten och näring. Rabarber ska helst odlas i ett soligt läge utan konkurrens av trädrötter.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.