Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har en trädpion som är cirka tio år. Den är aldrig klippt. Ska man göra det och i så fall när? /Bengt Carlsson

Svar:

Buskpioner, eller trädpioner som de också kallas, behöver man egentligen inte beskära. Men du kan gallra ut gamla torra grenar om det ser ut att behövas. Gör det nu på våren när pionen har börjat grönska men innan den blommar. Om den växer lite glest och du vill ha den mer buskig kan du för all del klippa ner den, i så fall antingen på vårvintern eller efter blomningen. Då börjar den om på nytt och du kan få vänta ett år på blommor men det kanske det är värt. Mylla också ner lite benmjöl i jorden kring pionen för att stimulera tillväxten.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.