Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Planerar att börja odla i pallkragar på bostadsrättsföreningens gård. På gården bor dock ett par vilda kaniner och min fråga är om och i så fall hur vi bör skydda vår odling från eventuella attacker från kaninerna. /Johan

Svar:

Det är svårt att skydda sig mot kaniner. De äter det mesta utan större urskiljning, och de tenderar ju också att bara bli fler och fler. Om pallkragarna står på markduk som är väl förankrad kanske kaninerna inte kan gräva sig in i dem. I så fall får ni försöka förankra någon form av stålbur runt odlingen – kanske kompostgaller kunde fungera? Om inte det går så återstår nog bara att sätta upp ett stängsel av hönsnät runt hela härligheten.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.