Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vi har en uppstammad syren på balkongen som börjar bli lite för stor i kronan. Den har nu klarat sig fint, två vintrar i rad. Men vi undrar hur och när vi kan beskära den. /Eva V-blom

Svar:

Vänta tills syrenen har blommat och klipp sedan in den runtom så att ni får en fin rund form på kronan i den storlek som passar er balkong. På köpet blir ni ju också av med de gamla blomställningarna. Men vänta inte för länge efter blomningen. En syren sätter blomknoppar för nästa år redan på sensommaren.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.