Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
I något sammanhang har jag läst i SvD om ett trädgårdscenter i London, efter Themsen, som också har en populär och bra restaurang. Jag har tyvärr inte artikeln kvar och undrar om du vet vad jag menar.
/Peter Andersson

Svar:

Du menar säkert Petersham Nurseries, i Richmond. Adressen är Church Lane, en tvärgata till Petersham Road och det ligger bara några kvarter från floden. Det är nu tio år sedan de öppnade efter en omfattande renovering och idag går man dit lika mycket för att äta gott som för att handla plantor och prylar. Sedan Petersham Nurseries Café fick en Michelinstjärna 2011 är det säkrast att boka bord i förväg. Varför inte kombinera med ett besök i botaniska trädgården Kew Gardens som ligger ett tunnelbanestopp närmare London på den gröna linjen District Line?

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.