Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Har en fråga beträffande min urgamla (60 år) benjaminfikus som för närvarande har tappat nästan alla blad. Den är två meter hög och aldrig beskuren och jag är dålig på att göda den. Vad göra? /Monica Eliaeson

Fråga:

Om jag vore du skulle jag nog plantera om fikusen och därefter överväga att börja ge den krukväxtnäring regelbundet. Till våren kan du också klippa bort torra grenar och hoppas på att det ska börja bryta ut nya blad. Det är fantastiskt att den har klarat sig i 60 år. Men eftersom den är så gammal och uppenbarligen inte mår särskilt bra, är det kanske ändå lika bra att ge upp och skaffa en ny.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.