Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Snart nytt år, en ny sommar och trädgårdsårets höjdpunkt. Boka in datumet redan nu, söndagen den 29 juni 2014. Då arrangeras för tredje året i rad det rikstäckande trädgårdsevenemanget Tusen Trädgårdar. Det är den dagen då mer än tusen trädgårdar från norr till söder, de flesta högst privata, håller öppet för besökare. Fenomenet som i Storbritannien kallas Open Garden började lite trevande här i Sverige men har nu blivit en begivenhet som ingen vill missa. Förutom alla privata trädgårdstäppor öppnar också många stadsparker, kyrkogårdar, museiträdgårdar, innerstadsodlingar, bakgårdar och kolonitäppor just denna dag.

En av alla de öppna trädgårdarna brukar vara Gunnel Carlsons, i skånska Arlöv. Hon är också initiativtagare till Tusen Trädgårdar som arrangeras av Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet. Den som känner lust att visa upp sin egen täppa kan anmäla sig redan i månadsskiftet januari/februari på Trädgårdsrikets hemsida. Och på trädgårdsmässan i Älvsjö den 20-23 mars dyker Gunnel upp och berättar mer om trädgårdsdagen.

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.