Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Har ett bigarråträd som en gång planterades mest för blomningens skull. Nu har det ränt i höjden och jag undrar om det går att såga av toppen.

/Kertu Kiidla

Svar:

Bigarråträd kan beskäras försiktigt på hösten, men någon hårdare beskärning som det du är inne på skulle jag inte rekommendera. Ofta dör hela den avskurna stammen och trädets form förstörs. Dessa träd ska bli stora och det allra bästa är att låta dem behålla sitt naturliga växtsätt.

Upplysningsvis kan jag tillägga att det numera finns bigarråträd som är förädlade på en svagväxande grundstam vilket gör att de träden blir småvuxna.

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.