Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vilken årstid är det bäst att beskära vår ormhassel? /R. Lindquist

Svar:

Beskär eller snarare: gallra busken på vårvintern, innan den börjar vakna till liv. Oftast är det dock bäst att inte alls beskära ormhassel. Med ett undantag förstås: om den skjuter raka grenar ska de kapas. Numera finns det rotäkta ormhassel men äldre exemplar brukar vara ympade på vanlig hassel och om man inte oförtrutet skär bort de raka rotskotten riskerar man att så småningom få en vanlig hassel och ingen krokig ormhassel.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.