Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har en 6-7 år gammal konvaljbuske som fick ganska mycket stryk under vintern/våren 2013. Flera grenar vissnade helt och dog. Nu planerar jag att flytta busken till en skuggigare plats i trädgården. Ska jag klippa ner busken helt vid en flytt och när är det bästa tiden att flytta den?

/Bengt Carlsson

Svar:

Det var många växter som led under den ovanligt kalla vårvintern. Men vänta till våren med att flytta konvaljbusken. April är bästa tiden, och du kan klippa ner den helt. Halvskugga är idealiskt läge. Tänk bara på att konvaljbuskar är surjordsväxter och följaktligen ska ha jord med lågt pH-värde.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.