Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Mina hortensiablommor blir efter ett tag gröna, främst de vita. De är inte vissna utan tycks vara välmående. Vad kan det bero på? Vad göres – förebyggande eller “botande”?

/Anita Fischer

Svar:

Blommorna på en hortensiaplanta ändrar färg när de åldras, och de brukar bli lite grönaktiga innan de börjar vissna. Men alla hortensior är också känsliga för pH-värdet i jorden. En neutral jord eller svagt sur jord är bästa utgångsläget för att dina hortensior ska behålla sin blomfärg. Blå hortensior behöver däremot ett lågt pH, högre surhetsgrad i jorden, för att behålla den blå färgen.

 

 

 

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.