Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Hjälp, jag har fått in myror i mina olivträd. Kan jag hälla dit Myrr, eller?

/Göran A.

Svar:

Visst kan du vattna ner myrmedel i krukorna – och även under dem. Men var medveten om att det bara hjälper för stunden och myrorna som är vanedjur kommer snart att hitta tillbaka. Det brukar vara svårt att bli av med myror när de väl har tagit sig in i utomhuskrukorna. Speciellt en torr sommar som denna. Myror trivs däremot inte i fuktiga miljöer, så vattna ofta och rikligt runt krukorna (för du vill kanske inte dränka dina olivträd). Försök också att hitta myrsamhället och gräv bort det så fort som möjligt. Vattna rikligt på resterna av boet, gärna med kokhett vatten och upprepade gånger. Egentligen bör man alltid fodra krukor och odlingslådor som ska stå på marken med fiberduk, myggnät, ett gammalt gardintyg eller något liknande innan man lägger i jord och planterar. Det hindrar både myror och andra oönskade kryp från att ta sig in underifrån.

 


 [1]<!–EndFragment–>

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.