Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

För tio år sedan planterade vi en ligusterhäck mot gatan. Halva häcken är mycket fin och har växt till sig bra. Den andra hälften är ful och vi undrar nu om vi kan ha fått olika sorters plantor eller om något har hänt med häcken? /Elisabeth Holmner

Svar:

Det är svårt att säga, men i första hand skulle jag misstänka att det nog kan vara bättre jord på det stället där ligusterplantorna ser ut att må bra. Pröva att gödsla de andra häckplantorna, med chrysan eller något annat ekologiskt gödselmedel.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.