Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Vad är det som kan ha hänt med min spenatodling? Plötsligt upptäckte jag att bladen har fått fula gula fläckar och de ser allmänt oaptitliga ut. Vad kan det vara och vad kan jag göra? /Barbro Lundberg

Svar:

Misstänker att din spenatodling har drabbats av bladmögel. Det är sådant man kan råka ut för om det har varit lite varmt och fuktigt väder. Jag tycker du ska dra upp spenatplantorna och så ny spenat på ett helt annat ställe. Vattna ordentligt och skörda innan spenatplantorna går i blom. Det brukar gå ganska snabbt när man sår dem så här sent. Det finns sorter som påstås gå sent i blom och vara mer resistenta mot bladmögel, granska fröpåsarna!

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.